Leírás

Eredeti állapot, muzeális minősítés

Az eddig gyártott Rolls-Royce-ok ötven százaléka még ma is fut az utakon és ez az autó is biztosan sokáig közéjük fog tartozni. A Silver Shadow a legsikeresebb és a leghosszabb ideig gyártott Rolls Royce volt a cég történetében. Legendás kényelme mellett relatív dinamikus volt, nem mintha sietni kellene egy Rolls Royce-al, hiszen tulajdonosát úgy is mindenki megvárja.

Híres menetkényelemben jelentős szerepe van a Citroëntől licenszelt hidropneumatikus felfüggesztésnek. Ezúttal viszont a tanítvány felülmúlta mesterét: a szintén nem épp fogkocogtatóan durva DS nem tudja úgy eltüntetni a gödröket, mint a Rolls. A nagynyomású rendszer egyben segít az autó megállításában, a fékpedált könnyedén lenyomva elől kerekenként öt féktuskót szoríthat rettentő erővel a tárcsára. A hidraulikát felhasználták automatikus magasságszabályzásra is, 1969-ig mindkét tengelyen, később már csak a hátsón. Rugózása mai mércével nézve is fenséges és vezetési élményre nemcsak meglepően dinamikus, de S osztályos Mercikhez hasonlóan nem is tűnik érzésre nagy autónak. Hatótávolságára sem lehet panasz, 107 literes tankjának köszönhetően és érzésre fogyasztása is elviselhető.

A jelen eladásra kínált modell egy jobb kormányos példány, mely kifejezetten jó műszaki állapotban van, fényezése szép, belseje és bőr ülései szintén harmonikusak. Sötét barna metál fényezése a világos barna belsővel kifejezetten szép harmóniában van. Korabeli full extras, klíma, tempomat, elektromos ülés stb., minden megtalálható és működik rajta. Motortere szemet gyönyörködtető. Az autó muzeális minősítéssel es OT rendszámmal rendelkezik.

Hasonló muzeálisan minősített modellek külföldön 20 ezer euró felett cserélnek gazdát.

Kifejezetten érdemes eljönni személyesen is megnézni!

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping