Leírás

Porsche 928 S Az 1978-as Év autója díj nyertese a 928.

A mai napig az egyetlen sport autó ami kiérdemelte ezt a címet. Korszakának legfejlettebb luxus sport túrra kupéja, amit arra terveztek, hogy leváltsák a Bogár technikából tovább fejlesztett 911-et. A tervező mérnökök mindent megtettek a siker érdekében. Karosszériája alacsony légellenállási együtthatóval rendelkező, biztonságos, futurisztikus cápaszerű formájával kiemelkedett a vetélytársai közül. Műszakilag is maradandót alkottak az első vízhűtéses és egyben az első V8-cal szerelt Porschéval. Transaxle hajtást kapott, ami azt jelenti, hogy elöl, jelenesetben az elsőtengely vonala mögött helyezkedik el a motor, a váltó pedig a hátsókerekeknél található. Így nagy tempóval történő kanyarokban is stabilan uralható az autó, amire képtelen volt a 911-es. Ezt a megoldást alkamazza a Mercedes, az új AMG GT esetében is. Kényelem és stílus szempontjából is megvalósították azt amire a leggazdagabbak vágytak. Különleges bukólámpák, puha kényelmes mégis sportos bőr ülések, motoros tetőablak, műszerfalba integrált középkonzol, automata váltó. Az S széria nagyobb és erősebb V8-ast kapott, jobb futóművel és sportosabb lökhárítók légterelőkkel.

Jelen eladásra kínált példány nagyon megkímélt, mindössze 70 ezer kilométert futott. Belső tere újszerű, üléskárpitjai újak, műszerfala szépen bőrözve. Fényezése szinte hibátlan, szépen megőrzött, sérülés mentes. Műszaki állapota hibátlan, motorja, váltója kifogástalanul es harmonikusan működik. Sokak szerint – amivel egyet lehet érteni – a Porsche 928-as az egyik legjobb vezetési élményt nyújtó veteran autó: elképesztően gyorsul, 100-as tempónál is kipörgethető a hátsó kereke, a fordulatszámot nagyon szereti, de már alacsony fordulaton is jól húz, fölényesen megy minden vezetési helyzetben. Az S modellek jóval erősebbek is, mint alap változat. Autópályán egyenes futása egyedülálló, jobb mint a korabeli társai, vagy akár egy új 911 es turbonak (tapasztalatból mondjuk), rendkívül stabil még nagy sebességnél is, kormányműve szintén kiváló, pontossága lenyűgöző. Mindemellett kényelmes is, négy fő is elfér benne es jól pakolható, csomagtartója viszonylag nagy. Ôsszességében a Porsche 928-as egy tökéletes GT (Grand Turismo) autó. Az eladásra kínált modell felszereltsége lényegében full extrás: legkondi, automata váltó, elektromos tető, tempomat, automata váltó, ködlámpa, könnyűfém felni, elektromos ülések, melyek magasságban is állíthatók, hátsó ablaktörlő, ezen felül jó gumikkal szerelt es erős akkumulátora van.

Értéknövekedési kilátása a 928-as modelleknek még Porschék között is egyedülálló, várhatóan pár év múlva 20 millió forint (40000.- euró) lesz az ára. Ritka az ilyen megkímélt példány, amennyiben lehet kapni az ilyen felszereltségű es kevés futásteljesítményű, vigyázott példányok már most is 30 ezer eurónál kezdődnek.

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping