Leírás

7 literes motor, 624 Nm forgatónyomaték!

A Ford Mercury Marquies (franciául nemes, márki) megjelenésekor Amerikában a leghosszabb tengelytávú limuzin volt, es a Ford kínálatában a legmagasabbra pozícionált is, vagyis a legjobban felszerelt, lényegében a felső tízezer számára készült autó volt, megelőzve a Ford Lincoln Continentalt is.

Az 1969-es négy ajtós Marquis-t annak idején rekord magas, 3,973 dollár alapáron árultak, ami 2023- as dollárra átszámítva 33,602-nek felel meg, mindez alapár volt, és az extrák már akkoriban is jelentősen megemelték a vételárat. Ennek ellenére az általa képviselt – mai kifejezéssel high-end – luxus miatt meglehetősen sokat, 29,389 darabot gyártottak az első, 1974-ig gyártott szériából.

Ezek ma is a legértékesebbek, melyek első lámpái fedett állapotban a hűtőráccsal együtt széles rácsot mutatnak. A későbbi, 74 utáni modellek már elhagyták ezt a jellegzetességeit és a 80as évek későbbi jegyeit kezdtek felvenni, aminek hatására vesztett is népszerűségéből a modell. 7033 köbcentis motorja akkoriban és ma is bődületes 624 Newtonmétert (már 2200-as fordulaton) és 320 lóerőt (már 4400-as fordulatnál) biztosít.

Jelen eladásra kínált modell egy teljes körűen és kiugróan magas minőségben restaurált példány.

Rozsda nem található rajta, alvázán sem, fényezése kifogástalan, belső tere rendkívül esztétikus, kárpitja kopásmentes, műszerfala szinte gyári állapotú. A létező összes extrával felszerelt. Jelenleg aligha lehet Európában szebb Ford Mercury Marquies találni.

Amennyiben mégis hasonló minőségű (gyakorlatilag újszerű) és felszereltségű merül fel, bőven 30000 euró feletti áron árulják.

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping