Mercedes-Benz Typ 200 W21 1935 Teljeskörűen felújítva

89.000.000 Ft

A Mercedes-Benz 200 a ’30-as évek közepén gyártott nagyméretű luxusautó volt, amelyet gyári számán W21-nek is hívnak. Az első megjelenése 1933-ban volt, és ez váltotta fel a “Stuttgart” néven is ismert W02-t. Az elődhöz képest legnagyobb fejlesztést a strapabíró és erős motor jelentette, amivel el tudja érni a 100 km/h-s határt, amivel megelőzte a korát. A másik fejlesztés a kívánatos megjelenés és a fényűző belső tér volt. Különböző karosszériákban volt elérhető, főként 4 vagy 2 ajtós szedánokkal, a legjobb pedig a puhatetős kabrió volt. Ez a példány 1935-ből származik, 2 ajtóval és nyitható tetővel.
Az idők során összességében jó állapotban őrizték meg, Kelet-Németországban rejtették el, minden papírja a gyártástól a jelenlegi tulajdonosig megvan. Ezt a szépséget néhány éve teljes körűen restaurálták, a projektről teljes dokumentáció készült. Minden jól működik, hosszú utakra tökéletesen alkalmas. Ezt a 2 literes soros hathengeres motort az utolsó csavarig felújították. Az autó külseje ragyogó kéttónusú fényezést kapott. A külső vörös-bézs fényezés tökéletes összhangban van a belsővel, amely világosbarna színű finom bőrt kapott, sötét fa betétekkel párosítva.
A mai korból nézve számos szokatlan megoldással rendelkezik, például az ajtók hátrafelé nyílnak a könnyebb ki-beszállás érdekében, mindkét oldalon pótkerekek vannak a sárvédőkön, a visszapillantó tükrök a pótkerekek tetejére szerelve, a csomagtartóban van egy különleges meglepetés, 2 méretpontos utazóbőrönd van hozzá valamint egy piros autótakaró a tisztán tartás érdekében.
Egy ilyen állapotú autó ára elérheti a 300 000 eurót is. Ennek a ritka Mercedesnek a megtekintéséhez időpont szükséges. Az autó részleteiről videó is készült https://www.youtube.com/watch?v=gE9V8nyEHx8

Trust Badge Image

Kosár

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping