Leírás

„König der Autobahn”
A Mercedes E 60 AMG, vagy más néven “Hammer”, vagy “König der Autobahn” a valaha gyártott egyik legritkább Mercedes.
Mindössze 147 darabot gyártottak összesen, ebből 45 darab 957 gyári kóddal rendelt, újonnan is így gyártott E 60 AMG és 102 darab AMG-nél átépített példány. Valamennyit ugyanazzal a technológiával gyártottak, az utólagosan átépítettek felszereltsége viszont jellemzően gazdagabb.
Az összes példány közül is mindössze 12 darab “E 60 AMG Limited” létezik (mind utólagosan átépített példány) és ezek a legkülönlegesebb es leggazdagabban felszerelt modellek.
Jelen eladásra kínált példány is E 60 AMG Limited,
Az autó karosszériája esztétikus, műszaki állapota is kifogástalan és mindössze 75 ezer km-ert futott, hangja, menetteljesítménye ma is egyedülálló, nem hiába nyerte el az autópálya királya címet, amit a mai napig semmilyen más autóra nem használnak.
Műszaki tökéletessége mellett az egyik legszebb színösszeállítással rendelkezik. Kívül sötétkék, belseje a Limited 3 szín lehetősége közül a szürke.
Természetesen valamennyi korabeli extrát tartalmaz: klíma, bukó-toló tetőablak, tempómat kétszéles AMG felnije van, dupla tónusú kárpitok, állóhelyzeti fűtés, négy üléses kivitel, memóriás elektromos ülések, tűzoltó készülék, elektronikusan sötétedés belső tükör, differenciál zár, ülés fűtés, korabeli hifi, eredeti szerszám készlet.
Természetesen valamennyi E 60 AMG-re jellemző felszereltséggel is bír: AMG futómű és kipufogó, 300 km/h-ig skálázott óra, AMG Limited ülések stb.
Teljesítménye számokban is elképesztő: 5.4 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 279 km/óra.
Ennél ritkább, gyorsabb és szebb Mercedes gyakorlatilag nem létezik. Ráadásul nemsokára Oldtimer korba is lép és OT rendszámot kaphat, megjelenése mindig is unikum és egyedülálló lesz.
A jelen modellhez hasonló, kifogástalan állapotú E 60 AMG-ket 150-500 ezer euróért kínálnak. E 60 AMG Limitedből viszont ritkasága miatt nincs eladó példány és nem is szokott lenni!
Értek növekedési kilátása egyedülálló. Az egész 124-es széria árai folyamatosan növekednek és az ilyen rendkívül ritka és kis szériás modellek árai pár év alatt a többszörösére is nőnek.

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping