Leírás

Mercedes-Benz C208.
1993-ban a Genfi Motor Show-n a Mercedes bemutatta a Coupe Concepttel a következő évezred formatervét amit CLK néven valósítottak meg. A dobozszerű éleket íves hullámok váltottak le ami a dupla kör lámpákkal a legszembetűnőbb az elődmodellhez képest.
Míg külsőleg és minőségre az E-osztállyal egyezik meg, addig műszaki szempontból az agilisabb C-osztály padlólemezét vették alapul.
A belépő szint a 2 literes benzines volt, ehhez ígény szerint társítottak kompresszort, az élményt a V6-os mottorral lehetett fokozni, de igazábó a V8 a rendes sport coupé. Versenysportban is sikereket ért el a modell, egyrészt a DTM futamain is indultak, de igazán maradandót a V12-es CLK GTR megalkotásával érték el. Emellett az utcai AMG modell az F1 biztonsági autójaként is bizonyított.
Jelen modell a legerősebb polgári változatt az amerikai piacról már EU okmányokkal, azaz egy V8-as CLK 430, gyárilag AMG csomaggal felszerelve. Extra listájából csak a legfontossabbakat kiemelve: minden irányba elektromosan állítható, 3 memóriás, fűthető, multicontour, sportos bőrülések; első generációs Command fejegység; fedélzeti számítógép; multifunkciós kormány; digitális több zónás automata klíma; elektromosan nyitható napfénytető; tempomat; 5G Tronic automataváltó; 17″ AMG könnyűfém felnik.

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping