Description

A 126-os Mercedes a valaha gyártott lesikeresebb, legkelendőbb és legtovább gyártott S osztály. Sokak szerint a „legkiválóbb Mercedes”, mivel készítésekor már megvolt a közel mai gyártási technológia, viszont tervezőiben még élt a köpenyes, konzervatív mérnöki szemlélet. A 190-es Mercedeshez hasonlóan fejlesztésére az „over engineering” volt jellemző, 1973-tól 1979-ig, 6 éven keresztül fejlesztették gyakran szélcsatornában és töréstesztekkel, ami többek között kora legjobb Cw értékét és legbiztonságosabb karosszériáját eredményezte, de ennek köszönhető, hogy 1 millió kilométer felett is tud futni komolyabb meghibásodás nélkül és a sok új műszaki megoldás (légzsák ABS, elektromos ülések stb.) miatt a mai forgalomi viszonyoknak és elvárásoknak is teljesen megfelel.
A 126 os S Mercit (S=Sonderclasse) normál és hosszított karosszériával gyártották, a hosszított kivitelek mára nagyon ritkák, így jóval értékesebbek is.
Az eladásra kínált autó egy különösen egyedi példány, mivel 560-es, így a legnagyobb motorral szerelt, hosszú kivitel is, és nem amerikai, hanem európai modell!
Ezen felül további ritka tulajdonsága, hogy diplomata kivitel így zászlótartóval és szirénával is gyárilag szerelt és emiatt persze full extrás is:: gyári sötétített üveg, elektronikusan állítható hátsó ülés, ülés főtés, memóriás elektromos első ülés, hátsó roló, elektromos toló-bukó tetőablak, légkondicionáló, hátsó differenciál zár, fényszóró mosó berendezés, elektromosan állítható kormány, légszákok, bőr ülések, bőr könyöktámasz, tempomat, első-hátső elektromos ablakok, 16 colos Gullideckel (csatornafedél) felnik, 5 sebességes autómata váltó.
Az autó Spanyolországból származik és mindössze 195 ezer kilométert futott, utóbbi ebben a kategóriában nagyon kevés, feltehetőleg azért futott ilyen keveset, mivel diplomata autóként használták. Az autó jó állapotban van, mediterrán származása miatt rozsdának nyoma sincs, fényezése is szép, belső terében, lökhárítóján kisebb javítgatásokra szorul, amit folyamatosan elvégzünk, ennek megfelelően eladási ára is nőni fog. Teljes szervízt is végzünk az autón.
A 126-os az egyik legnépszerűbb Mercedes, így értéknövekedése kimagasló, éves szinten 30 százalék körüli áremelkedéssel és a nagy modelleknél nem is annyira az ár a meghatározó, hanem hogy egyáltalán van-e megfelelő kínálat (mármint minőségi modellek), mivel elvétve kaphatóak csak. A jelen modellnek megfelelő felszereltségű, futásteljesítményű, állapotú példányok a mobile.de-n 25 ezer euró felett cserélnek gazdát. Ilyen autó (európai diplomata hosszú 560-es) azonban jelenleg nem kapható.

1988 Mercedes S-Class commercial – HOW fast are we going ?! – YouTube

Mercedes Benz W126 Interieur – YouTube

Australian Mercedes-Benz S Class commercial – late 80s – Bing video

Australian Mercedes-Benz S Class commercial – late 80s – Bing video

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping