Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Coupe RITKASÁG

41.690.000 Ft

Évjárat 1970
Kivitel Coupe
Állapot Kitűnő
Motor Benzin 3499 cm3
Teljesítmény 200 LE (150 kw)
Kilométeróra állás 86193 Km
Hajtás Hátsó
Sebességváltó fajtája Automata
Külső szín Arany
Belső szín Zöld
Trust Badge Image

Részletek

A W111-es Mercedeseket 1959-1971 között gyártották, amibe beletartozott a 4 ajtós szalon és a 2 ajtós kupé és kabrió változat is. Karosszériája könnyen felismerhető volt az uszonyokról, amiért meg is kapta a Heckflosse becenevet ami németül az uszony.

1957-ben kezdődött a kétajtós Pontomok tervezése, a futómű és a hajtáslánc legtöbb eleme megegyezik a négy ajtós változatokéval, ezért a figyelem a karosszériára irányult. A Mercedes úgy döntött, hogy a szolon változathoz képest egy sokkal négyzetesebb hátsó kialakítást választ. 1960-ban kezdődött a gyártás, a kupé változat bemutatóját a Mercedes Musem 75. évfordulóján tartották Stuttgartban, a kabrióét néhány hónappal utána a Frankfurti autó shown.

Az utolsó modellt 1969-ben mutatták be, ami az első háborúutáni Mercedes modell ami 3 liternél nagyobb lökettérfogatú  motort kapott. Ez egy vadonatúj fejlesztésű 3499ccm-es V8-as egység, ami 200 lóerő teljesítmény leadására volt képes 5800-as fordulatnál és elérte a 205km/h-s végsebességet. Sok újítást kapott, többek között nagyobb hűtőmaszkot, amire a hiedelmekkel ellentétben nem azért volt szükség, hogy a nagyobb V8-as egységnek megfelelő hűtést szolgáltasson.

A Veterán Autó Kft. által eladásra kínált példány egy nagyon szépen felújított különleges külső és belső színkombinációval rendelkezik. Karosszéria mindennemű korrózió mentes, Arany fényezése szép egységes, króm kiegészítői hibátlanok, eredeti könnyűfémkeréktárcsái mintha újak lennének. Beltere zöld bőr ülései és szőnyege csodálatos összhangot teremt a karosszéria színével. Fabetétei karcmentesek és természetesen minden kapcsoló és elektromos berendezése rendeltetésszerűen működik.

Kosár

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping