Leírás

Az eladásra kínált Willys Jeep MB egy élő legenda. Ahogy az egyik második világháborús tudósító fogalmazott: “Hűséges, mint egy kutya, erős, mint egy öszvér és agilis, mint egy hegyikecske.” A lapos sárvédős Willys Jeep egyike az azonnal felismerhető autóknak, azok az amerikai tv vagy mozi sztárok akik nem lovon jártak, Jeepen száguldottak. Az autó még Eisenhower tábornokra is nagy hatással volt, aki így nyilatkozott: “három dolog, amely megnyerte az európai háborút a Dakota hadihajó, a csapatszállító vitorlázó gépek és a Jeep volt.”
Az autó mai forgalomban és körülmények között is kifejezetten dinamikus, egyrészt könnyű súlyának köszönhetően, másrészt hosszú löketű, lapos hengerfejű, 2.2 literes oldal szelepes motorja hatalmas nyomaték kifejtésére képes.
Az autó korlátozottan úszóképes, patakok vagy folyók átszelésénél a motor ventilátort egy gyorsan oldó tengely kapcsoló kikapcsolja. Az üléseket is vízálló pamutvászonnal borították.
Jelen eladásra kínált modell egy tökéletesen felújított példány, előző gazdája az autó vételárát megközelítő összegért (munkaráfordítást nem is számolva) teljesen szétszedte és minden téren új, vagy felújított alkatrészekkel látta el, így tökéletes, múzeumszerű állapotba került. Az autón hibát, javítandó alkatrész egyszerűen nem találni rendkívül gondos gazdájának köszönhetően.
Az autó tartozékai és extrái: vissza-hajtható fényszóró, kapcsolható összkerékhajtás, felező, pótfényszóró, feszítő kötél, benzin kanna, ásó, fejsze, alig használt eredeti terep gumik, hordágy.
Az autó értéknövekedési kilátásai rendkívül kedvezőek. Németországban egy hasonló kiváló állapotú példány jelenleg 130.000. €-ért keresi gazdáját, de a kevésbé jó állapotúak is 50.000 euró körül találnak gazdára, ilyen megkímélt, felújított és gyönyörű példányt azonban nem találni.

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping