Harley-Davidson SX250 1978

2.990.000 Ft

Kivitel Enduro
Állapot Restaurált
Km 11 Km
Évjárat 1978/06
Motor Benzin 243 cm3
Teljesítmény 19 LE
Hajtás Hátsó
Sebességváltó fajtája  5 sebességes Manuál
Külső szín Ezüst
Belső szín Fekete
Trust Badge Image

Részletek

Amikor az 1960-as években az egyesültállamokat is elérte a könnyűsúlyú terep motorok őrülete a Harley-Davidson tökéletes helyzetben volt, hogy részt vegyen benne. A H-D sárdagasztója nem Milwaukee-ból származik és nem is bármely más részéről az egyesültállamoknak. 1960-ban a  Harley-Davidson megvásárolta az 50%-át  a pénzszűkében lévő Olasz Aermacchi motorkerékpár gyártónak.  Az anyavállalat Aeronautica Macchi elfordult a motorkerékpár gyártástól, hogy fókuszálhasson fő tevékenységére a repülőgép gyártásra. Terepmotorok gyorsan nagy népszerűségre tettek szert a 60-as évek Amerikájában, így amikor a Yamaha a fejetetejére állította a piacot a DT-1-el 1968-ban a többi gyártó is hamar követte. 1969-ben a Harley piacra dobta az Aermacchi által épített 125cc Rapido-t , de ez nem volt egy terepgép. 5 évet kellett várni  Aermacchi Harley-Davidson első ellentámadására a Yamaha DT-1 ellen amit SX125-nek hívtak, amit gyorsan követett az SX175 és nem sokkal később az SX250.

A meghajtásról egy léghűtéses, egy hengeres, kétütemű motor gondoskodik olajbefecskendezéssel ellátva. 32mm-es Dell‘Orto PHB32-es karburátor látja el a dugattyút üzemanyaggal amik a krómozott hengerben kaptak helyet. A meghajtásról egy többrészes nedves kuplung gondoskodik ami egy 5 sebességes váltóhoz kapcsolódik ami lánc segítségével hajtja meg a hátsókerekeket. A motor egy csővázas bölcsőben kapott helyet amit egy Ceriani stílusú első villával és egy dupla lengéscsillapítóval szerelt hátsó lengőkarral aminek előcsillapítását 5 állásban lehet változtatni.

A Veterán Autó Kft. által eladásra kínált példány, egy szakszerűen és teljeskörűen új gyári alkatrészekkel felújított SX250, OT minősítéssel és újszerű szalon állapotban eladósorba került. Igazi ritkaság mind kivitelben mind állapotát tekintve. A teljes felújítás folyamata kis fényképes katalógussal dokumentálva. Gyűjtők figyelmébe ajánljuk!

 

Kosár

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping