Részletek

A BMW egyik legrégebbi modellcsaládjának második szériája, az E30-as 3-as sorozat, abból is egy puhatetős kabrió kivitel, melyet 1985-1993 között gyártottak. Az E30 egy remek konstrukció volt a kornak megfelelően magas minőséggel és rendkívüli vezetési élménnyel az egyszerű technika ellenére. A 70-es évek második felében kezdődött fejlesztések egy, a kor viszonyainak megfelelően már modern autóhoz vezettek. MacPherson első futómű és oldalanként két ponton rögzített, V alakú ferdelengőkaros hátsó egy egészen kicsi karosszéria alá építve. És persze hátsókerék-hajtás, miután az E30 tényleg egy klasszikus BMW. A kabrió E30-ak gyártását Dingolfing helyett Regensburgban végezték az 5-ös és 7-es sorozattal együtt. Ezekre az autókra kevésbé jellemző a rozsdásodás, mint a kombira, a szedánra, vagy a kupéra.
Minden autó, ami elveszti a tetejét, jelentősen veszít a merevségéből. Az E30 esetében elég komoly átalakításokat végzett a BMW azért, hogy merev maradjon. A legfeltűnőbb, hogy az első lábterek szűkebbek egy kupénál, az A oszlop vonalában az ajtóknál vaskos merevítést építettek be a padlólemezhez, ami a tűzfalnál erősíti a karosszériát. A tűzfalat is merevebbé tették, ahogy a szélvédőkeretet is. A hátsó kerékív egy kicsit alacsonyabban fut a kupéénál, ezzel a hátsó traktus teljesen egyedi. Emellett vibráció is keletkezhet a hiányzó tető miatt, amit egy 25 kilós plusz súllyal egyenlítettek ki a hátsó tengely fölött, így nagy tempónál sincs rázkódás,

A Veterán Autó Kft. által eladásra kínált darab egy 1991-es ráncfelvarrt példány. Korát meghazudtoló külső és belső állapotú, kiváló műszaki tartalommal. Mauritius metál kék fényezése remek összhangban van a kék vászon tetővel. Külső megjelenést a gyári BBS felnik és az ültetett sport futómű teszi teljessé. Belsejében gyönyörű fekete bőr combtámaszos fűtött ülések M-es kormánnyal. Kabrió révén mind a négy ablak elektromos mozgatást kapott.
Külföldön a hasonló állapotú példányok értéke meghaladja a 17 000 eurót is.

Kosár

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping