Audi 100 Avant Quattro 1989

5.490.000 Ft

Az Audi 100-as korának ikonikus autója volt, 1983-ban az év autójává is választották. A konkurenseknél tágasabb és kényelmesebb karosszériája, forradalmian új műszaki megoldásai, Cw 030 legellenállási mutatója és mindezeknek köszönhetően kedvezőbb menettulajdonságai és fogyasztása (nagyobb motorokkal is 9 liter) miatt nyerte el a legrangosabb elismerést.

Audi 100 asok közül is kiemelkedett a Quattro. Ezekben a modellekben a versenytársakhoz képest jóval modernebb és bonyolultabb összkerékhajtás volt és az utolsó facelift után (1988) az Audi 100 asok már második generációs quattro hajtást kapták, mely mai napig az egyik leghatékonyabb rendszer (egyes költséges és fogyasztást növelő megoldásokat a következő generációk már elvetettek). Központi differenciálja 50-50 százalékos állandó négykerékhajtást alkalmaz, így nem telhet el idő azzal, hogy megcsúszást követően bekapcsoljon az összkerékhajtás, ami addigra már sokszor késő, ezen felül automatikusan 75 százalékig terheli a nyomatékot a szükséges kerekekre (tengelyre) az észlelt kipörgési adatok függvényében. Hátsó differenciál zárral is rendelkezik, ami nehéz terepviszonyok esetén (hó, sár) külön gombnyimásra kapcsolható 25 km/h-ig. Lényegében az autó csak akkor akadhat el, ha az első és hátsó tengelyen szinte minden kerék egyszerre egyazon fordulattal kipörög, ami ritkán fordulhat csak elő. Nem hiába reklámozták az Audi 100 quatro CS-t (90 lőerős modell) azzal, hogy még a meredek síugró sáncon is felmegy. Az Avant kivitel a mai napig híres kombi változatú Audik megjelölése, a megnyerő külsőn kívül kimagasló pakolóteret kínál.

Jelen modell egyedülállóan szép állapotban van, motorja az egyik legjobban sikerült Audi motor, a legendás 2.3 benzines. 136 lóerővel, erős motorja ellenére 9 literes megadott fogyasztással. Az autó korabeli full extrás: electronic climate control, elektromos ablakok, procon-ten rendszer, ami ütközés esetén a motort az ütközéssel ellentétes irányba lendíti és behozza a kormányt, valamint az összes biztonsági övet, jellegzetes quattro könnyűfém felnik stb.

Az autó műszaki állapota lényegében hibátlan, esztétikai állapota úgyszintén, szinte képtelenség hasonlóan szép állapotú, minőségi Audi 100-as quattrót találni! Áruk meredeken emelkedik, értéknövekedési kilátása kiváló.

Trust Badge Image

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping