Leírás

Az Aston Martin Vanquisht Ian Callum, a márka leghíresebb formatervezője tervezte, ehhez pedig a ‘60-as évekbeli DB4 GT Zagatót vette alapul. A jellegzetes astonos hűtőmaszk, a fényszórók formája es masszívan izmosodó hátsó sárvédő egyenesen a DB5-öst idézi.
A nagy nyilvánosság számára azután vált igazán ismertté, miután elnyerte a hivatalos James Bond autó szerepét a Halj meg máskor című Bond filmben. A legjobb filmes autók listáján a harmadik helyet érte el közvetlenül az Olasz meló Minije és az első helyezett Aston Martin DB5-ös után, amit szintén James Bond vezetett a Goldfingerben és a Thunderballban. Megalkotásakor az Aston Martinnál minden korábbinál fejlettebb és gyorsabb autót akartak készíteni , így a Lotusszal közösen fejlesztették a könnyű vázát, mely karbonból, kompozitból és ragasztott alumíniumból készült. Kiegyensúlyozott V12 es motorja, remek futóműve és négydugattyús fékei miatt a sajtó is kedvelte a Vanquish-t.
A Road & Track magazin szerint ez a modell az Aston Martin legjobb gran turismoja, a Car and Driver-nél pedig arra jutottak, hogy méltó a márka örökségéhez, és komoly alternatívája a valaha gyártott legjobb sportkocsiknak. Ez volt az utolsó Aston Martin, ami még a Newport Pagnell-i üzemben készült, ahol a legtöbb munkát kézzel végezték. Kevesebb mint 2600 darab V12 Vanquisht gyártottak és márka társaikhoz képest relatív megbízhatónak is számított. Sokak szerint a Vanquish a legjobb Aston Martin, amit látszólag igazol, hogy napjainkban elkezdték újra gyártani (-építeni) is: https://hvg.hu/cegauto/20200728_nagyon_keves_keszul_ebbol_a_regi_de_megis_uj_aston_martin_callum_vanquish_25 Jelen eladásra kínált autó a klasszikus világos metál grafit – belül fekete szín összeállítású, ritkábbik 2+2 üléses kivitel, rendkívül alacsony futás teljesítménnyel (mindössze 1920 mérföld) full extras változatú.
Az autó karosszériája hibátlan, belseje kifejezetten szép, természetesen műszakilag is kifogástalan. Érdemes eljönni hozzánk megnézni! Kiváló befektetés is, garantált az értéknövekedése, kevesebbet biztos nem fog érni, különösen nem így lassan 30 éves korához, vagyis Old Timerként történő vizsgázási lehetőségéhez közeledve, különösen értékesek lesznek a hasonlóan keveset futott, 2+2 üléses példányok.

Aston Martin Vanquish – James Bond 007 (youtube.com)

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping