Leírás

Az Alfa Romeo a GTV-vel és a Spider 916-os modellel kívánta újjáéleszteni legendás coupe és kabrió hagyományait. Az elképzelés teljes siker lett, pininfarina közreműködésével és nagyszerű motorjaival kora legnépszerűbb olasz sportkocsijává vált, végül igen hosszú modellciklussal (1993-2004).

Teljesen galvanizált karosszériájának köszönhetően rozsda csak javított karosszéria elemnél fordul elő, hátul Multi link felfüggesztése, dupla gyújtásos pörgős, de alacsony fordulaton is jól húzó motorja és könnyű súlya miatt (2.0 TS 1370 kg) kifejezetten sportos menetteljesítményeket nyújtott és nyújt ma is elérhető vételáron. Alfákhoz képest legendásan megbízható is, jóval kevesebb probléma van vele, mint pl. egy hasonló korú BMW-vel.

Az eladásra kínált modell is kifejezetten jó állapotban van, vászon teteje hibátlan, karosszériáján csak kisebb polírozható sérülések vannak, baleset mentes, motorikusan, műszakilag is kifogástalan, belseje megkímélt.

Az autó korabeli full extrás: Momo bőr ülések, légkondi, bőr váltó és kormány, gyári CD-s rádió stb. Egyetlen extra hiányzik belőle (szerencsére), az elektromos tető, mely örök hiba forrás és nem kaphatóak már hozzá a hidraulika, illetve elektromos alkatrészek. Kis gyakorlattal viszont könnyen nyitható, ill. csukható és 60 kg-al könnyebb is így az autó.

Valamennyi Spider és különösen az eladásra kínált eredeti-minőségi modell értéknövekedési kilátásai rendkívül jók, hamarosan klasszikussá fog válni, viszont most még reális áron kapható, különösen az általa nyújtott rendkívül vezetési élményhez képest.

Kövess minket!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping